Fijn dat je mijn website www.schrijftotaal.nl bezoekt. Schrijftotaal is een nieuw woord.

Het betekent dat schrijven zoveel meer is dan schrijven:

Schrijftotaal is meer dan schrijven

Door te schrijven stimuleer je jouw denkvermogen en verbeeldingskracht. Je stapt in een proces van woorden verzamelen, associëren, verhalen ontdekken, formuleren, kiezen en vormgeven. Schrijven bevordert expressie, levenslust en lef.

Schrijftotaal is inclusief lezen

Lezen hoort bij schrijven. Het lezen van gedichten en korte verhalen als opstap naar het schrijven. Het lezen van eigen werk om te weten wat je hebt geschreven en of de zinnen lopen. Voorlezen, het laten klinken van je tekst in de groep, zodat we leren en genieten van wat geschreven is.

Schrijftotaal is voor iedereen

Schrijftotaal is een aanmoediging om, met alles wat in je is te schrijven. Spreek je verstand, je gevoel en je fantasie aan. Of je nu vindt dat je goed bent in taal of niet; bij mij ontdek je op een plezierige manier hoe schrijven voor je werkt.

Schrijftotaal werkt ook in opdracht

Voor een goed idee of een opdracht in de vorm van een workshop of een cursus voor jouw groep, kring, organisatie of bedrijf kun je me altijd vragen.

Schrijftotaal nodigt je uit

Schrijftotaal is niet aan een plaats gebonden. Ik werk met groepen op mooie locaties binnen en soms buiten. Online en 'live': je bent van harte welkom.

Gretha Goettsch


Lezen en schrijven is voor mij als eten en drinken: noodzakelijk en smakelijk. Na de Pedagogische Academie werkte ik als vormingswerker, trainer en docent Nederlands met volwassenen. Ik merkte steeds weer hoe fijn en efficiënt het is: werken met herinneringen en ervaringen van deelnemers. Daarom zijn levensverhalen mijn specialiteit geworden en volgde ik bij Scriptplus in Amsterdam de bijscholing tot docent creatief schrijven.

Voor mezelf schrijf ik in mijn dagboek en maak ik gedichten. Inspiratie voor lessen en workshops haal ik uit alles wat er gebeurt in mijn eigen leven, in mijn cursusgroepen en uit de actualiteit.

Komend seizoen werk ik vooral voor de ouderenorganisaties SAS en BAS in ‘s-Hertogenbosch en Rosmalen. Ik geef workshops en cursussen poëzie en kort proza. Ook werk ik mee aan het kwartaalblad ‘De Actieve Senior’ van SAS.

Wil je meer weten over mijn opleiding en werk?

Linkedin